Bespaar op de brandstofkosten van je schip door 

Underwater Hull
Cleaning

Wij bieden u ook:

Propeller
Polishing

Wij bieden u ook:

Duikwerkzaamheden

Previous
Next

De slimste weg naar meer efficiëntie

Havens

Underwater hull cleaning & propeller polishing

Wat zijn de voordelen van Underwater Hull Cleaning?

Wel, heel simpel, het levert je heel wat geld op.  Maar niet alleen dat! Je gaat op een meer duurzame manier met het milieu om. Wij zetten de voordelen even op een rijtje:

Voordeel 1 - Bespaar significant op je brandstofkosten

De brandstofkosten maken zo’n 50% uit van de totale operationele kosten van een schip. Reken maar eens uit wat een besparing van 50% dan voor je onderneming betekent.

Schepen liggen vaak stil, waardoor bio fouling zich kan vastzetten op de romp. Deze marine aangroei betekent extra weerstand en meer verbruik. Zeker op lange afstanden gaat deze kost doorwegen. Door regelmatig de romp te laten reinigen en te kiezen voor underwater hull cleaning beperk je de weerstand en dus de kosten. Het voordeel? Met minder brandstof, meer afstand overbruggen.

Voordeel 2 - Spring verantwoord om met het milieu

Hoe meer brandstof er nodig is, hoe slechter voor het milieu. De vervuiling op de scheepsromp zorgt dus onrechtstreeks voor meer CO2, NOx en SOx. Door regelmatig je scheepsromp te laten reinigen ga je ecologisch bewuster aan de slag.

We geven je trouwens mee dat we bij SRN Group een EcoFriendly erkenning hebben voor underwater hull cleaning en propeller polishing in Europese wateren. Deze vergunning is uitgereikt in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Veiligheid

Elke dag en op elke locatie zetten we ons opnieuw in voor een incidentvrije werkplek. We minimaliseren de impact van onze activiteiten op het milieu met de volgende kernwaarde:

Waarom SRN GROUP?

Als Europees bedrijf met hoofdkantoor in België zijn we wereldwijd actief. Daarbij ligt de focus op Europa en West-Afrika. Daar zijn we het enige bedrijf dat underwater hull cleaning met de robot mogelijk maakt. Onze wortels liggen in West-Afrika en in 2017 hebben we de stap richting de rest van de wereld gezet.

De voorbije jaren zijn we uitgegroeid tot een gereputeerd bedrijf, dat wereldwijd actief is en beschikt over een uitgebreide vloot aan professionele apparatuur. We kunnen terugblikken op vele schoongemaakte schepen die de voordelen van hull cleaning door SRN Group hebben ervaren.

We investeren dan ook stevig in veiligheid, mensen, onderzoek en nieuwe technologie. Met als beste bewijs onze eigen CROV. Een door ons ontwikkelde robotcleaner voor scheepsrompen.

Welke diensten bieden we aan?

Bij SRN Group kun je terecht voor meerdere services. We werken zowel met op afstand bestuurbare robots als met duikers. We gaan dus een heel stuk verder dan de duikbedrijven die in onze sector actief zijn. Bij SRN Group bieden we de volgende diensten aan:

Underwater hull cleaning

Bij SRN Group zijn we gespecialiseerd in underwater hull cleaning. Volledig geautomatiseerd. Hiervoor beschikken we over een vloot aan onbemande robots die deze taak tot in de perfectie klaren. 

Terwijl de CROV-navigator onderwater schoonmaakt kan alles vanaf de kant opgevolgd en het schoonmaakproces gemonitord worden. 

Daarbij kunnen verschillende borstels en of hoge druk waterjets naargelang de noden gemonteerd worden. In Europa zorgen we voor een onmiddellijke filtering van de losgekomen marine aangroei. Dit volgens een gecertificeerd filtersysteem.

Propeller polishing

Ook het reinigen van schroeven door onze duikteams behoren tot ons dienstenpakket. Het reinigen van schroeven zorgt voor performante schepen met minder brandstofverbruik.

Duikwerkzaamheden

Bij SRN Group beschikken we over een ruime pool aan professionele duikers. Van onderwaterinspecties over het repareren van lekken, opmeten en checken van corrosie: onze duikers spelen het klaar.

Ze zijn ruim inzetbaar en wij beschikken over het beste professionele apparatuur om de klus te klaren.

Waar zijn we actief?

Europa

In Europa gaan we in heel wat havens aan de slag. Zo verstrekken we onze diensten in de haven van  Amsterdam, Rotterdam, IJmuiden, Terneuzen, Flushing en Portland. We voldoen aan de Europese wetgeving en zorgen voor het gefilterd reinigen van scheepsrompen.

West-Afrika

Hier zijn we te vinden in de havens van Freetown, Abidjan, Takoradi, Tema en Lome. In West-Afrika zijn wij kind aan huis. Afrika is een belangrijke strategische hub voor onze klanten en onze service wordt daar ook zeer op prijs gesteld. We zijn als enige in de regio actief met onderwaterrobots om scheepsrompen te reinigen.

Amerika

Ook in Amerika gaan we in heel wat havens te werk. Zo verstrekken we onze diensten in havens zoals Houston, Miami, Fort Lauderdale, Freeport. Ook hier zijn we als enige in de regio actief met onderwaterrobots om scheepsrompen te reinigen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Meer weten over de mogelijkheden? Of een vrijblijvende offerte op maat? Vul het formulier in of geef ons een belletje en we contacteren je zo snel mogelijk.

Conservenweg 5C 2940 Stabroek Antwerp, Belgium
GREEN-HARBOR